FLIR Exx-serien - professionell termografi

Klicka på flikarna nedan för att läsa om de olika områden

Nya FLIR Exx-serien och Exx bx-serien – nu med MSX®

FLIR Exx-serien innehåller robusta och fullt utrustade värmekameror, med en bildupplösning på upp till 320 x 240 pixlar. Felsök mer effektivt, skapa detaljerade rapporter lättare och lagra bilder och resultat snabbare med FLIRs senaste värmekameror från Exx-serien. Med en ny verktygsuppsättning för bildhantering, kommunikation och produktivitet som hjälper dig att få mer gjort varje dag.

Nya FLIR Exxbx-modeller inkluderar funktioner du behöver för att kunna ta insatta beslut vid en bygginspektion, som t.ex. inbyggda isolerings- och daggpunktsalarm. Kamerorna är särkskilt framtagna för byggdiagnos som t.ex. HVAC, luftflöden, fuktdetektering, isoleringsproblem och mycket mer. FLIR Exx-serien samt Exx bx-serien har ett antal användbara funktioner som gör att inspektionerna går avsevärt mycket snabbare.WiFi och FLIR Tools mobil kommunikation

Anslut kameror i E-serien till en smartphone eller handdator med FLIRs WiFi-app. Spela upp livevideo från värmekameror så att flera kan se samtidigt. Importera radiometriska JPEG-bilder, justera kontrast och färg, lägg till fler mätverktyg, förpacka bilderna i tydliga rapporter och e-posta resultatet direkt från fältet för att snabbt tillhandahålla underlag för kritiska beslut.Nu med MSX teknologi

Siffror, etiketter och andra viktiga egenskaper hos mätobjektet är inte alltid tydliga i vanliga värmebilder, vilket gör att det ofta behövs ett separat visuellt referensfoto. Multi Spectral Dynamic Imaging (MSX) är en ny patentsökt teknik baserad på FLIRs unika processor och ger realtidsvärmebilder med en detaljrikedom långt över det vanliga. Kameran återger en exceptionellt kontrastrik värmebild som exakt visar var problemet finns.

I motsats till vanlig Thermal Fusion, som slår ihop visuella och termiska bilder för bättre analys, förstärker MSX-funktionen båda IR-bild och video med detaljer från den visuella bilden. MSX-bilden behåller alla temperaturuppgifter, och bidrar till en snabbare objekt- och problemidentifiering.


Enkla pekskärmsverktyg

Med FLIRs senaste pekskärmsgränssnitt Dark Precision kan du på ett ögonblick komma åt verktyg för temperaturmätning, bildlägen, arkiverade JPEG-bilder med mera, vilket minskar trasslet med att göra inställningar och få det rätt.

Flera mätningar

Använd pekskärmen för att lägga till upp till tre områden och tre flyttbara punkter för att samla in mer detaljerad temperaturinformation.Automatisk orientering

Den nya automatiska skärmbildsorienteringen växlar mellan liggande och stående visning för att optimera synfältet, medan de överlagrade temperaturmätningarna alltid visas på rätt håll på LC-bildskärmen, oavsett hur du håller kameran.Optik och full fokuskontroll som tillval

Tack vare de utbytbara objektiven kan du växla mellan vidvinkel, för att få med mer i samma bild, och teleobjektiv, för att visa och mäta temperaturer på avlägsna eller små mål. Manuell fokusering gör det lättare att ställa in bästa skärpa och detaljnoggrannhet.Andra unika och användbara egenskaper hos E40, E40bx, E50, E50bx, E60 och E60bx:

 • Lysdiodlampor och laserpekare för att lysa upp mörka miljöer och markera punkter på visuella foton. Belysning ger fler synliga detaljer vid MSX-förbättring.
 • Data överförs med Bluetooth-kommunikation från MeterLink-kompatibla strömtänger och fuktmätare och bäddar in dem i värmebilderna samtidigt som dessa registreras.
 • Högre temperaturområde (upp till 650 °C) hjälper dig att göra mer noggranna mätningar på utrustning med hög drifttemperatur, så att du vet om den arbetar inom tillåtna tekniska data, medan större känslighet gör att du ser mer subtila temperaturmönster, vilket kan göra hela skillnaden
 • Högre termisk känslighet, < 0,045 °C, gör det möjligt att se mer subtila temperaturskillnader och värmemönster, vilket gör det betydligt enklare att hitta inträngande fukt, skadedjursangrepp med mera

Tillämpningar för värmekameror i FLIR Exx-serien

Se vad du har missat!
Endast FLIR erbjuder ett komplett utbud av värmekameror som täcker alla snabbt växande tillämpningsområden. Nu tar FLIR värmebilder till en ny innovativ nivå med MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging) och sammanför de viktigaste elementen från det du kan se med egna ögon och det du bara kan uppfatta med hjälp av en värmekamera till en enda slående, definitiv bild. Så du slipper att gissa och trassla med kompletterande foton.


 • Elektriska och mekaniska applikationer:
  • Elektrisk - Hitta dolda problemkällor snabbt, utför reparationer i tid, förebygg oplanerade driftstopp och förbättra säkerheten vid anläggningen.
  • Mekanisk - Upptäck överhettade lagringar, kopplingar och andra komponenter innan de sätter stopp för din verksamhet eller skapar säkerhetsrisker.
  • Elkraftindustrin - Skanna stora områden och hundratals anslutningar snabbt och effektivt för att förhindra oväntade driftstörningar och förlorade intäkter.
  • Takläggning - Finn problemområden på anläggningens tak, och åtgärda problemet innan det utvecklas till en säkerhetsrisk och ett kostsamt ingrepp.
  • Bygginspektion - Även små områden av fuktintrång kan vara lätta att upptäcka med en värmekamera. Leta upp och reparera dolda vattenskador innan det utvecklas till en dyrbar åtgärd.
  • Energiförlust- Upptäck bristande isolering, felaktiga VVS-system och andra problemområden som slösar både energi och pengar.
 • Applikation inom byggnadsinspektion:
  • Bristfällig isolering - Upptäck dåligt isolerade områden genom att jämföra skillnaden gentemot omgivningen.
  • Vattenskada - Hitta och reparera dolda vattenskador omgående, innan små problem utvecklas till kostsamma åtgärder. Se även till att dokumentera bevis på dina reparationer.
  • Luftläckage - Identifiera infiltration runt fönster, dörrar och andra strukturer. Täta till områdena och spara både energi och pengar.
  • Elektriska problem - Att hitta dolda elektriska problem är enkelt med FLIR, efter identifiering kan du vidta snabba åtgärder för att lösa dem.
  • VVS problem - Upptäck läckande rörledningar och felsök luftkonditionering och uppvärmningssystemen för att maximera energieffektiviteten.
  • Fukt och mögel - Uppmärksamma temperaturskillnader för att avslöja dolda läckor, som annars kan leda till kostsamma skador och omfattande hälsoproblem.
Klicka på kameranamnen för att komma till kamerorna.

Funktion

FLIR E40 /
FLIR E40bx
34 610 SEK ex. MOMS

FLIR E50 /
FLIR E50bx
47 600 SEK ex. MOMS
FLIR E60 /
FLIR E60bx
64 930 SEK ex. MOMS
FLIR T-series
från 78 990 SEK ex. MOMS
IR-upplösning (px) 160×120 240×180 320×240 upp till 640×480
Temperaturpunkter 19200 43200 76800 upp till 307200
Digitalkamera  3,1MP 3,1MP 3,1MP upp till 5MP
Termisk känslighet
bx-modell**
(lägre är bättre)
<0,07°C
<0,045°C
<0,05°C
<0,045°C
<0,05°C
<0,045°C
upp till <0,035°C
Synfält 25°x19° 25°x19° 25°x19° 25°x19°
Multi Spectral Dynamic Imaging (MSX) Ja Ja Ja Ja
Bild i bild (IR & Vis) Ja Ja Ja Ja
Temperaturområde
bx-modell**
-20°C till +650°C
-20°C till +120°C
-20°C till +650°C
-20°C till +120°C
-20°C till +650°C
-20°C till +120°C
upp till -40°C till +2000°C
Bildfrekvens 60Hz 60Hz 60Hz Upp till 60Hz
Fukt-/isoleringsalarm
(endast bx-modellen)**
Ja** Ja** Ja** Ja**
Utbytbara objektiv* 15° Tele, 45° Vid 15° Tele, 45° Vid 15° Tele, 45° Vid 6° & 15° Tele; 45° & 90° Vid
Bildskärm 3,5’’ inbyggd peksärm LCD 3,5’’ inbyggd peksärm LCD 3,5’’ inbyggd peksärm LCD 4,3” pekskärm inbyggd LCD
Utbytbara batterier/drifttid Ja/>4h Ja/>4h Ja/>4h Ja/>4h
Roterande optiskt huvud Ja

* Finns både vidvinkelobjektiv, teleobjektiv och närbildsobjektiv som tillbehör
** Gäller endast för bx-modellen, riktad mot byggnadstermografi

Jämförelse av bildupplösning: FLIR Exx-serien, värmekameror

Är du inte säker på vilken kamera i Exx-serien som passar dig? Jämför upplösningar för att se vilken som passar bäst för din tillämpning.

Välj en kamera serie

FLIR i-serien
I-serien, oerhört enkla att använda.

FLIR Ex-serien
Ex-serien, ovanligt användarvänliga och perfekt för inspektion.

FLIR Exx-serien
Exx-serien, prisvärda kameror av hög kvalitet.

FLIR T-serien
T-serien, utmärkt ergonomi och överlägsen bildkvalitet.