Flir Ex-serien: användarvänlig och kraftfull

Klicka på flikarna nedan för att läsa om de olika områden

FLIRs nya värmekameror E4, E5, E6 och E8 med MSX®

FLIR Ex-serien är kompakta och lätta värmekameror för dem som behöver högre upplösning, fler funktioner samt vill dokumentera sina resultat. Nu har du råd att investera i ett instrument som ger dig tydliga konkurrensfördelar. Problem blir lätta att hitta och kunderna övertygade genom tydliga MSX-värmebilder som visar problem som energiförluster och inträngande fukt eller överhettning i elektrisk eller mekanisk utrustning.Nu med MSX teknologi

Siffror, etiketter och andra viktiga egenskaper hos mätobjektet är inte alltid tydliga i vanliga värmebilder, vilket gör att det ofta behövs ett separat visuellt referensfoto. Multi Spectral Dynamic Imaging (MSX) är en ny patentsökt teknik baserad på FLIRs unika processor och ger realtidsvärmebilder med en detaljrikedom långt över det vanliga. Kameran återger en exceptionellt kontrastrik värmebild som exakt visar var problemet finns.

I motsats till vanlig Thermal Fusion, som slår ihop visuella och termiska bilder för bättre analys, förstärker MSX-funktionen båda IR-bild och video med detaljer från den visuella bilden. MSX-bilden behåller alla temperaturuppgifter, och bidrar till en snabbare objekt- och problemidentifiering.


Prisvärda upplösningsalternativ

Från klara värmebilder på 4 800 pixel från E4 till E8:as otroliga detektor 320 x 240 med 76 800 pixel, erbjuder kamerorna i nya FLIR serie Ex upplösningar som passar storleken på objektet, arbetsavstånd och erforderlig detaljnivå i den aktuella tillämpningen, liksom din budget.En enda knapp – enkelt och kraftfullt

Fixfokusobjektiv och enkel knappnavigation för skärmbildsinställningar, bildhanteringslägen, mätverktyg och sparande av JPEG-filer gör samtliga dessa fyra kameror häpnadsväckande enkla att hantera, även med handskar på.Uttagbart batteri

Litiumbatteriet sitter med en snabbkoppling och kan snabbt tas ut, laddas och sättas tillbaka. Eftersom batteriet kan laddas i kameran eller i en laddningsstation (tillval) har du laddade batterier hela dagen.Snabba verktyg för temperaturmätning

Enknappsmodellen E4 har punktmätning av temperatur (mätpunkten visas i centrum av bildskärmen). E5, E6 och E8 har också ett områdesverktyg med automatisk sökning efter höga och låga temperaturer för att lokalisera temperaturytterligheter. E6 och E8 har dessutom blå respektive röd färgmarkering för låg respektive hög temperatur för att snabbt varna för temperaturproblem.Flera bildlägen

Samtliga kameror i serie Ex visar värmebilder, visuella bilder och MSX-bilder och lagrar dem samtidigt för vidare analys med programvaran FLIR Tools. E6 och E8 har funktionen bild-i-bild, där värmebilden överlagras över det visuella fotot som ett extra dokumentationsalternativ.Ingår i erbjudandet för FLIR E4, E5, E6 och E8:

 • FLIR Tools programvara för rapportering och analys medföljer
 • 2 – 10 FLIR-garanti
 • Temperatur från -20 till 250 °C
 • Variabla parametrar för emissivitet och reflekterad temperatur för detekteringsnoggrannhet

Tillämpningar för värmekameror i FLIR Ex-serien

Se vad du har missat!
Endast FLIR erbjuder ett komplett utbud av värmekameror som täcker alla snabbt växande tillämpningsområden. Nu tar FLIR värmebilder till en ny innovativ nivå med MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging) och sammanför de viktigaste elementen från det du kan se med egna ögon och det du bara kan uppfatta med hjälp av en värmekamera till en enda slående, definitiv bild. Så du slipper att gissa och trassla med kompletterande foton.


 • Elektriska och mekaniska applikationer:
  • Elektrisk - Hitta dolda problemkällor snabbt, utför reparationer i tid, förebygg oplanerade driftstopp och förbättra säkerheten vid anläggningen.
  • Mekanisk - Upptäck överhettade lagringar, kopplingar och andra komponenter innan de sätter stopp för din verksamhet eller skapar säkerhetsrisker.
  • Elkraftindustrin - Skanna stora områden och hundratals anslutningar snabbt och effektivt för att förhindra oväntade driftstörningar och förlorade intäkter.
  • Takläggning - Finn problemområden på anläggningens tak, och åtgärda problemet innan det utvecklas till en säkerhetsrisk och ett kostsamt ingrepp.
  • Bygginspektion - Även små områden av fuktintrång kan vara lätta att upptäcka med en värmekamera. Leta upp och reparera dolda vattenskador innan det utvecklas till en dyrbar åtgärd.
  • Energiförlust- Upptäck bristande isolering, felaktiga VVS-system och andra problemområden som slösar både energi och pengar.
 • Applikation inom byggnadsinspektion:
  • Bristfällig isolering - Upptäck dåligt isolerade områden genom att jämföra skillnaden gentemot omgivningen.
  • Vattenskada - Hitta och reparera dolda vattenskador omgående, innan små problem utvecklas till kostsamma åtgärder. Se även till att dokumentera bevis på dina reparationer.
  • Luftläckage - Identifiera infiltration runt fönster, dörrar och andra strukturer. Täta till områdena och spara både energi och pengar.
  • Elektriska problem - Att hitta dolda elektriska problem är enkelt med FLIR, efter identifiering kan du vidta snabba åtgärder för att lösa dem.
  • VVS problem - Upptäck läckande rörledningar och felsök luftkonditionering och uppvärmningssystemen för att maximera energieffektiviteten.
  • Fukt och mögel - Uppmärksamma temperaturskillnader för att avslöja dolda läckor, som annars kan leda till kostsamma skador och omfattande hälsoproblem.

Funktion

FLIR E4
8 490 SEK ex. MOMS

FLIR E5
12 860 SEK ex. MOMS

FLIR E6
21 460 SEK ex. MOMS

FLIR E8
35 990 SEK ex. MOMS


FLIR Exx-serien

från 34 610 SEK ex. MOMS

IR-upplösning (px)

80×60

120×90

160×120

320×240

upp till 320×240

Temperaturpunkter

4800

10800 19200

76800

upp till 76800

Temperaturområde

-20°C till +250°C

-20°C till +250°C -20°C till +250°C

-20°C till +250°C

-20°C till +650°C

Termisk känslighet
(lägre är bättre)

<0,15°C

<0,10°C <0,06°C

<0,06°C

upp till <0,045°C

Videoinspelning

Ja

Digitalkamera

640 x 480

640 x 480 640 x 480

640 x 480

upp till 3,1MP

Multi Spectral Dynamic Imaging (MSX)

Ja

Ja Ja

Ja

Ja

WIFI

Ja

Meterlink/Bluetooth

Ja

Synfält

45°x34°

45°x34°

45°x34°

45°x34°

utbytbara objektiv

Bildfrekvens

9Hz

9Hz

9Hz

9Hz

60Hz

Bildskärm

3,0’’ pekskärm inbyggd LCD

3,0’’ pekskärm inbyggd LCD

3,0’’ pekskärm inbyggd LCD

3,0’’ pekskärm inbyggd LCD

3,5’’ inbyggd pekskärm LCD

Utbytbara batterier/drifttid

Ja/>4h

Ja/>4h

Ja/>4h

Ja/>4h

Ja/>4h

Laserpekare

Ja

Behöver du högre upplösning eller fler funktioner, som WiFi och utbytbart objektiv?
Ta en titt på FLIR Exx-serien!

Jämförelse av bildupplösning: FLIR Ex-serien, värmekameror

Är du inte säker på vilken kamera i Ex-serien som passar dig? Jämför upplösningar för att se vilken som passar bäst för din tillämpning.


Välj en kamera serie

FLIR i-serien
I-serien, oerhört enkla att använda.

FLIR Ex-serien
Ex-serien, ovanligt användarvänliga och perfekt för inspektion.

FLIR Exx-serien
Exx-serien, prisvärda kameror av hög kvalitet.

FLIR T-serien
T-serien, utmärkt ergonomi och överlägsen bildkvalitet.